Blog

Zakaj je pomembno opisati fotografije na spletni strani?

Naj vam ne bo škoda časa, ki ga boste porabili za opis vaših slik na spletni strani ali v trgovini. Navsezadnje tudi veliko uporabnikov išče izdelke tako, da po vpisu ključne besede klikne za prikaz slik.
alt-tag

Preden zaključin in objavim spletno stran ali spletno trgovino na spletu, opravimo tudi tehnično testiranje in odpravljanje napak. Pri tem si pomagam z orodjem SEO PowerSuite Website Auditor, ki mi za celotno spletno stran izpiše morebitne napake in opozorila, ki jih je priporočljivo pogledati in odpraviti.

Med drugim tudi izpiše koliko slik nima zabeleženega besedila pri ALT oznaki.

Če si mislite, da to tako ni potrebno, vam predstavlja odvečno delo in vam jemlje čas,  potem dobro preberite kaj je napisano v nadaljevanju.

Naj vam ne bo škoda časa, ki ga boste porabili za opis vaših slik na spletni strani ali v trgovini. To vam bo zelo pomagalo pri vaši uvrstitvi na spletnih iskalnikih, torej Google-u

Navsezadnje tudi veliko uporabnikov išče izdelke tako, da po vpisu ključne besede klikne za prikaz slik. V kolikor slike iz vaše spletne strani ali trgovine ni med njimi, takšen potencialni kupec zagotovo ne bo zaključil nakupa pri vas.

Kaj pa sploh je ALT znaka?

ALT je oznaka za “Alternative text”, torej nadomestno besedilo za slike. To besedilo na spletni strani ni vidno obiskovalcem, je pa koristno za Google, da zna predvidevati kakšna je vsebina slike in vam pomaga pri optimizaciji spletne strani.

Seveda pa imamo dodatno še oznako TITLE, kar ni enako kot ALT oznaka, je pa dobro, da imamo tudi to vrednost zapolnjeno z opisom slike. TITLE oznaka nam koristi, da se izpiše opis slike, ko se premaknemo z miško preko slike.

V WordPress-u imate možnost zapolniti še polje CAPTION in DESCRIPTION.

Kadar vnesete besedilo v polje CAPTION, se vam bo običajno izpisalo pod sliko na spletni strani, v kolikor uporabljen element (widget) za sliko to omogoča.

Opis v polju DESCRIPTION pa se vam bo najpogosteje prikazal, ko boste kliknili na sliko na spletni strani in se bo le-ta povečala.

Ker pa smo že pri opisih slik, vam razkrijem še en nasvet.

Predem slike naložite na spletno stran / trgovino ustrezno poimenujte ime datoteke.

Namesto npr. oznake “IMG012.jpg” naj bo opis slike npr. “gorsko-mosko-kolo-giant-modelX-2020.jpg”, saj vam bo tudi še dodatno pomagal pri višjem uvrščanju na iskalnikih.

Spravilnim poimenovanjem slik pa je veliko dela in če boste pridni, boste tudi kasneje nagrajeni ter imeli od tega dolgoročno korist.

V mojem primeru je brez opisa bilo kar precej slik, zato sem iskal, če lahko vse to kako pospešim z uporabo avtomatiziranega programa v obliki vtičnika.

Ja, tudi za to obstajajo vtičniki. V Google napišite “alt text plugin WordPress” in dobite nekaj rešitev.

Kako dodati ALT opise pa si bomo med drugim tudi pogledali na spletnem tečaju za izdelavo in urejanje spletnih strani v WordPress-u.

Za vas sem pripravil tudi kratko anketo za spletni tečaj, ki mi koristi pri pripravi programa za vas.

V kolikor še ankete niste izpolnili, kliknite na spodnji gumb…

p.s.
V kolikor vam zgornja povezava ne deluje, kliknite na to povezavo https://bit.ly/2X5ggnR, ali jo prekopirajte v brskalnik.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kupiti ali si sami narediti spletno trgovino?

Le zakaj bi sploh razmišljali o nakupu spletne trgovine, če pa si jo lahko izdelate tudi sami? Zagotovo ste slišali da je spletna trgovina WooCommerce celo brezplačna za uporabo. Mogoče pa le ni vse tako preprosto, kot deluje na prvi pogled. Za vas imam predlog rešitve, ne glede na to kako se boste odločili.

Preberite več »

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Prijava na e-Obvestila

Obrazec za prijavo na e-Obvestila v nogi

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.