Blog

Najboljša orodja oz. vtičniki za obrazce za WordPress v letu 2020

spletna stran gradnja obrazcev

Razlogov zakaj vse lahko uporabitge obrazce na spletni strani je res veliko. V kolikor imate spletno stran oblikovano in izdelano na platformi WordPress imate srečo, saj obstaja veliko orodij, s katerimi to lahko naredite na enostavnejši in uporabniku prijaznejši način. Pri tem pa ne ptorebujete nobenega znanja iz programiranja spletne strani (npr, HTNL, css, PHP, JavaScript, jQuery…) ali upravljanja s podatkovnimi bazami.

Pripravil sem seznam najboljših vtičnikov oz. orodij za obrazce za WordPress.

plugin contact form 7

Contact Form 7

Je eden najstarejših vtičnikov za kontaktne obrazce WordPress na trgu. Je popolnoma brezplačen vtičnik in ima več kot 5 milijonov aktivnih namestitev. Za uporabo pa morate imeti vsaj osnovno znanje HTML, saj ne vsebuje enostavnega načina za gradnjo obrazcev.

plugin wpforms

WPForms

WPForms je eden najboljših vtičnikov za WordPress za kontaktne obrazce. Prijazen je do začetnikov, je enostaven za uporabo, a zelo zmogljiv. Nudi tudi brezplačno različico WPForms Lite, ki vsebuje osnovne gradnike, "spam" zaščito, obvestila in zahvalno stran.

plugin formidable forms

Formidable Forms

Je napredni vtičnik za oblikovanje obrazcev na vaši spletni strani. Ima brezplačno različico z omejeno funkcionalnostjo in premium različico s pogojno logiko in zmogljivo integracijo za WooCommerce spletno trgovino. Integracijo nudi s številnimi priljubljenimi platformami za e-pošto in plačevanje.

plugin gravity forms

Gravity Forms

Pomaga vam ustvariti naprednejše vrste obrazcev. Omogoča več integracij z drugimi sistemi in ima veliko dodatkov za izboljšanje funkcionalnosti. Urejevalnik je zelo preprost z veliko nastavitvami, nudi tudi pogojno logiko in kalkulacije. Žal pa Gravity Forms ne nudi brezplačne različice, lahko pa preizkusite demo program.

plugin caldera forms

Caldera Forms

Caldera Forms je brezplačen WordPress vtičnik za ustvarjanje obrazcev. Ima povleci in spusti urejevalnik obrazcev, vsebuje pa tudi predloge obrazcev, ki vam olajšajo delo. Ponuja brezplačne in plačljive dodatke, ki vam omogočajo, da sprejemate plačila, prodajate digitalne izdelke in se povežete s programi za email marketing.

plugin ninja forms

Ninja Forms

Je prilagodljiv vtičnik za kontaktne obrazce za WordPress, ki ima tudi vizualni vmesnik za oblikovanje obrazcev. Vtičnik je na voljo brezplačno, medtem ko razširitve niso. Te omogočajo pogojno logiko, obrazce na več straneh, analitiko... Nudi integracijo s priljubljenimi programi za email marketing in CRM orodji.

plugin elementor

Elementor Forms

Elementor Forms je del plačljivega vtičnika Elementor Pro. Je zelo enostavno orodje, s katerim lahko hitro sestaviš poljubni obrazec. Omogoča tudi nekaj integracij z drugimi sistemi. med drugim tudi z Mailchimp in MailerLite. S pomočjo dodatkov pa lahko obrazec nadgradite s pogojno logiko.

plugin metform

Metform

Gre za vtičnik mlajše generacije in je dodatek za Elementor. Za začetek lahko uporabljate brezplačno različico, ki nudi številne tipe polj, obrazec pa si zgradite z orodjem Elementor. S Premium različico pridobite dodatna polja, pogojno logiko, večstopenjski obrazec, kalkulacije...

Vtičnikov za obrazce je še več in občasno se pojavi tudi kakšen novi. V glavnem pa so zgoraj zajeta pomembnejša orodja za obrazce za WordPress.

Je vaše orodje prisotno na tem seznamu?

Če ni, bom vesel, če delite z mano, katerega uporabljate vi in bi ga priporočali, da si ga tudi sam ogledam?

Sam uporabljam večinoma orodje za gradnjo obrazcev Elementor Forms, ki je del plačljivega vtičnika Elementor Pro

Je zelo enostavno orodje, s katerim lahko hitro sestaviš poljubni obrazec. Za osnovno uporabo je več kot dovolj in ni potrebe po dodatnih vtičnikih za obrazce.

Najpogosteje pa uporabljam orodje Gravity Forms, ki me do sedaj še ni pustilo na cedilu, še posebej, ko se obrazec poveže z drugimi sistemi. Ker gre za zelo poznano orodje za gradnjo obrazcev, je zanj dostopnih ogromno integracij z drugimi sistemi in to je zelo pomembno.

Sicer morate uporabiti program kot je na primer Zapier, ki je vmesni program za povezavo različnih sistemov. Vse to pa je potrebno dodatno plačati, delovanje je omejeno in seveda prihaja tudi do zakasnitve dostave informacij.

Torej, katero je torej najbolje orodje za gradnjo obrazcev?

Tukaj ni jasnega odgovora. Zame je trenutno Gravity Forms. Ker pa nisem preizkusil še vseh orodij in se sproti tudi razvijajo ter nastajajo nova, se lahko to v prihodnje spremeni.

Glede na to, da so določena orodja brezplačno dostopna v okrnjeni različici, poskusite najprej z njimi. Morda vam bodo povsem zadostovala glede na vaše potrebe. 

Z izbiro WPForms ali Formidable Forms ne boste zgrešili. Če pa uporabljate orodje Elementor, pa poskusite kar s privzetim orodjem Elementor Forms ali pa dajte priložnost Metform.

Odsvetujem vam uporabo Contact Form, saj so druga orodja veliko bolj uporabniško prijazna in ni potrebe, da bi se mučili z njim.

A to je le moje mnenje in izkušnje. Najbolje, da sami preizkusite. Šele, ko boste preizkusili nekaj teh programov, boste točno vedeli, kateri vam najbolj ustreza.

Kakšne pa so vaše izkušnje z orodji oz. vtičniki za WordPress za gradnjo obrazcev. Katero orodje je za vas najboljše in bi ga priporočali? 

Pišite mi na marko.petrej@navdih.net in delite svoje izkušnje z menoj.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.
logo navdihnet bela

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Prijava na e-Obvestila

Obrazec za prijavo na e-Obvestila v nogi

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.