logo navdihnet
051 324 529
info@navdih.net

Blog

Koliko denarja mesečno vložiti v spletni marketing, da boste uspešni?

digitalni marketing

Zakaj sem se sploh odločil, da bom z vami delil koliko denarja investirati v spletni marketing?

Namreč, zadnje čase na sestankih s potencialnimi naročniki vedno vprašam nekaj v tem stilu…

“Koliko finančnih sredstev ste planirali za izdelavo spletne strani?”

“Kakšen je vaš finančni budget za izvajanje digitalnega marketinga?” 

“Koliko denarja ste mesečno planirali za izvajanje email marketinga?”

… ali kaj podobnega, odvisno o čem se pogovarjamo.

Seveda skoraj nihče na to vprašanje ni pripravljen in večinoma ne dobim odgovora, kar je škoda.

Morda zaradi tega, ker si mislijo, da bo ponudba višja, če mi bodo izdali ta podatek. 

To seveda ni res. 

Podatek je pomemben, da znam pravilno svetovati katere kanale in orodja uporabiti v spletnem marketingu, da bo največji učinek. Pri spletni strani ali trgovini pa katere vsebine vključiti ali kako izdelati določeno rešitev z upoštevanjem finančnih sredstev.

Po drugi strani pa je to dobra informacija že v začetku, da eni in drugi hitro ugotovimo, če smo za skupno sodelovanje ali ne. Tako oboji ne izgubljamo dodatnega časa, če so razhajanja prevelika.  

Ali je možno uspešno izvajati spletni marketing brez denarja? 

Je možno, če ga izvajate čisto sami, imate zelo veliko znanja in časa na razpolago, da pridete do rezultatov po naravni poti. 

Pomeni, da namesto denarja porabljate svoj čas. 

Čas pa je zelo omejen, če se želite primarno ukvarjati z vašim poslom, ki vas veseli, preživeti trenutke s svojo družino ali prijatelji, ali imeti čas zgolj zase, da se posvetite svojim hobijem.

Kljub temu pa brez finančnih sredstev ne bo enostavno. 

Zakaj?

Če želite uspeti, boste prej ali slej plačali za uporabo programov ali spletnih storitev, ki vam olajšajo delo in prinesejo boljše rezultate, začeli boste oglaševati na družbenih omrežjih ali zakupili ključne besede za vaš oglas na Google-u, plačali za dodatna izobraževanja, si poiskali mentorja…

Še vedno pa vam nisem zaupal nobene številke… pa dajmo bolj konkretno.

Začnimo pri email marketingu.

Gre za obvezni element spletnega marketinga. Brezplačne rešitve so omejene v delovanju ali v velikost vaše baze kontaktov.  Za manjše baze do 1.000 kontaktov so plačljivi programi dostopni že za 10 EUR do 20 EUR, kasneje pa računajte na zneske okoli 50 EUR do 100 EUR, lahko pa tudi več.

To je bil zgolj znesek za uporabo programa, še vedno pa je potrebno napisati vsebine, zgraditi avtomatizacijo, povezati sistem s pristajalnimi stranmi. Če vam čas dopušča in imate znanje, je super, drugače pa računajte, da boste potrebovali tudi nekoga ki bo to uredil za vas.

Če se sprašujete kako priti do novih kontaktov potencialnih kupcev, ali kako avtomatizirati pošiljanje elektronske pošte, ali rešiti zgoraj omenjene zadeve, izpolnite povpraševanje na moji strani www.navdih.net/povprasevanje/.

Nisem pozabil na družbena omrežja.

Oglaševanje na družbenih omrežjih je skoraj neizbežno, če niste resnično zelo uspešen pri pripravi objav ali že imate zelo veliko bazo sledilcev. Seveda si lahko dnevni znesek določate sami, priporočal pa bi vam vsaj 5 EUR na dan oz. 150 EUR na mesec. 

Koliko pa je zgornja meja za oglaševanje?

Enostavno. Ni je. 

Najtežji je začetek, da dobite prve rezultate, nato pa boste prilagajali znesek in ga po mili volji višali.

Koliko bi bili pripravljeni vložiti v oglaševanje, če bi vam 150 EUR prineslo na primer 300 EUR dobička ali več? 

Ne vem kaj bi naredili vi, ampak naslednji meseč bi sam vložil zagotovo več kot 150 EUR. 

Če se vam pri 500 EUR zgodba ponovi in zaslužite 1.000 EUR ali več, kaj bi naredili naslednji mesec?

Kaj pa Google oglaševanje in SEO?

Če se želite na Google-u dobro uvrstiti, lahko vlagate v optimizacijo (SEO) ali oglašujete. Optimizacija je tek na dolge proge in če je konkurenca velika, računajte da vas lahko to tudi stane, saj boste potrebovali zunanjega strokovnjaka. Hitro lahko pridete na zneske od 100 do 150 EUR in več na mesec. 

Oglaševanje na Google-u
 zna biti precej draga reč, če vaša spletna stran ni prodajna in vam uspe obiskovalce tudi pretvoriti v kupce. V kolikor uspete plačati za klik na vaš oglas manj kot 1 EUR, ste še na dobrem. Kjer je veliko konkurence znajo cene poskočiti tudi na 3 do 5 EUR po kliku. 

Priporočilo je, da se Google oglaševanja ne lotevate, če vaš finančni proračun v povprečju ne prenese vsaj 300 EUR na mesec ali več. Lahko pa poskusite tudi z manj, če ste v poslu, kjer ni veliko konkurence in so cene na klik ugodne. Ta znesek pa gre zgolj za oglaševanje, narediti pa je potrebno še sam oglas in redno spremljati oglaševanje

Da ne bom predolgi, bom omenil še zgolj spletno stran oz. spletno trgovino, ki je edino orodje, kjer imate popolni nadzor in kjer zaključujete prodajo. 

Ali me spletna stran ali trgovina tudi kaj stane?

V kolikor urejate vsebino sami in imate znanje kako to početi, potem vas stane vaš čas. V kolikor ga imate premalo si ga kupite s tem, da plačate zunanjega izvajalca. Za osnovno urejanje si rezervirajte med 25 in 50 EUR na  mesec, lahko pa tudi več.

Tukaj bi rad opozoril na nekaj drugega.

Koliko škode lahko utrpite, če vam samo 1 dan ne dela spletna trgovina ali spletna stran in marketinga ne morete izvajati? 
100, 300, 500, 1.000 ali več EUR?

Upam, da potem redno skrbite za njo in delate posodobitve sistema in vseh dodatkov, imate požarni zid pred vdori iz spleta, ki vam želijo porušiti vaš glavni vir prihodka. Prav tako upam, da ste si naredili varnostno kopijo, da si lahko hitro povrnete spletno trgovino ali stran nazaj v delovanje. 

Ne delate tega? Nimate varnostnih kopij?

Potem vam priporočam, da investirate vsaj 30 do 50 EUR na mesec, da vam nekdo to uredi. 

Lahko pa ta del zaupate tudi nam. Več pa si preberite na www.navdih.net/storitve/spletno-gostovanje-in-vzdrzevanje/

Ufff! Je to vse? Sem še kaj izpustil?

Zagotovo. Omenil sem zgolj nekaj področij in orodij digitalnega marketinga. 

Kasneje bodo k temu prišli še stroški za orodja za Webinarje, pa nekam je potrebno posneti video vsebine, pa sistem za e-tečaje, itd.

Seštejte si vse mesečne stroške in jih delite z mesečnimi prihodki. V kolikor ste dobili manj kot 10% prihodkov, razmislite, če boste v prihodnje proračun za to področje povišali. 

Mislite, da je to veliko? 

So podjetja, ki investirajo več kot 10%, so pa tudi takšni, ki nič ne investirajo v digitalni marketing in zgolj porabljajo svoj dragoceni čas. Kaj pa vi?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.