logo navdihnet
051 324 529
info@navdih.net

Blog

Kakšna je cena izdelave spletne trgovine?

koliko stane izdelava spletne trgovine

Odločili ste se, da si boste postavili spletno trgovino in začeli prodajati izdelke ali storitve preko spleta. V kolikor si spletne trgovine ne boste izdelali sami, je vaš naslednji korak, da poiščete strokovnjaka, ki vam lahko pri tem pomaga.

Marsikdo si v tej točki sploh ne zastavi ciljev kaj želi doseči s spletno trgovino, komu je namenjena, kakšne izdelke ali storitve bo ponujal, se ne informira kaj vse je potrebno zajeti v spletni trgovini, koliko finančnih sredstev namerava investirati v ta projekt…

…in še bi lahko našteval kaj vse je potrebno narediti preden se sploh lotite zbiranja ponudb izvajalcev.

Če ne veste kaj vse potrebujete za postavitev spletne trgovine in kaj so vaše naloge, si prenesite brezplačni e-priročnik “Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?” na tej povezavi.

In kaj naredi večina podjetnikov?

Začnejo z zbiranjem ponudb, saj jih najprej zanima cena. Ker  v tem koraku še sami ne vedo kaj točno želijo in potrebujejo, so predane informacije za pripravo ponudbe zelo osnovne.

Rezultat tega pristopa je, da na koncu dobijo različne ponudbe z različnimi cenami in glavni kriterij izbire je cena.

Glede na vsebino povpraševanja sam zelo hitro vidim, kdo je naredil domačo nalogo in se je resno lotil priprav na izdelavo spletne trgovine, kdo pa je šele v fazi raziskovanja. Če ne prej, pa se o tem zagotovo prepričam, ko vprašam “Kakšen je vaš finančni proračun za izdelavo spletne trgovine?

Večina podjetnikov niti ne ve koliko finančnih sredstev nameravajo investirati v izdelavo spletne trgovine in pričakujejo, da jim to povem jaz. Ali pa mi tega nočejo povedati, ker menijo, da bodo »prišli bolje skozi«, če to zamolčijo. 

Morda ne boste verjeli, ampak nakup izdelave spletne trgovine je zelo podoben nakupu mobilnega telefona, avtomobila, obleke… Za vsak žep se najde rešitev. Mobilni telefon lahko dobite za malo denarja, ki vam omogoča prav vse funkcije (telefoniranje, internet, elektronsko pošto, fotografiranje…), kot najnovejši model, ki stane nekajkrat več. Razumem pa, da je raziskavo za nakup mobilnega telefona, avtomobila, obleke, itd. narediti veliko lažje, saj na spletu obstaja ogromno informacij, primerjav, testov… ali pa imate predhodne izkušnje s temi izdelki.

Pomembno pa je, da že pred nakupom točno veste koliko ste pripravljeni investirati (če ne drugega vsaj v nekem razredu od… do…) in kaj boste za to dobili. Točno tako pa bi moralo biti tudi pri nakupu izdelave spletne trgovine.

Da vam ne bo potrebno po vsem spletu iskati informacij kaj vse vpliva na ceno izdelave spletne trgovine, sem zbral nekaj pomembnejših dejavnikov in jih predstavil. Na tej osnovi si boste lahko bolj natančno ovrednotili koliko sredstev potrebujete za spletno trgovino.

Nizki cenovni razred

Nizki cenovni razred predstavljajo rešitve od 500 € do 1.000 €. Lahko boste zasledili tudi nižje akcijske cene do 300 €. V tem razredu gre v glavnem za naprej pripravljene spletne trgovine, ki vam omogočajo polno funkcionalnost prodaje izdelkov, ste pa morda omejeni glede izgleda, postavitve, dodatnih funkcionalnosti…

Pri zelo nizkih cenah bodite pozorni, da cena ni edini kriterij odločanja. Kupujete orodje, s katerim boste vi delali prodajo, zato je pomembneje, da je zadeva stabilna, zanesljiva, izvajalec je odziven in se spozna na svoje delo, imate možnost nadgradenj, vzdrževanja, itd.

Če začnete s spletno trgovino v nizkem cenovnem razredu, se morate tudi zavedati, da bo vaša investicija v izdelavo spletne trgovine še najmanjši strošek, ki ga boste imeli v primerjavi s stroški marketinga. V kolikor vam je že na začetku težko dati 100 €, 200 € ali 300 € več za solidno rešitev, se raje sploh ne spuščajte v spletno prodajo in še malo počakajte, da boste pripravljeni.

Srednji in visoki cenovni razred

Višje kot so vaše zahteve in več kot potrebujete dodatkov in nadgradenj, višja je cena izdelave spletne strani. Srednji cenovni razred se giblje med 2.500 € in 5.000€, kar zajema predvsem individualne rešitve spletne trgovine, od oblikovanja, do postavitve, vključno z določenimi integracijami zunanjih sistemov. 

Seveda pa navzgor ni omejitve in tisti, ki točno vedo kaj želijo in potrebujejo, iščejo rešitve za spletno trgovino v razredu od 10.000 € in več. 

V kolikor pričenjate s spletno prodajo, vedite, da lahko dobite celovito rešitev za mali denar med 500 € in 1.000 €, če želite individualno rešitev, pa računajte na investicijo med 2.500 € in 5.000 €. 

Individualna rešitev

Kadar spletna trgovina zahteva načrtovanje delovanja, postavitev vsebine in elementov glede na vaše željegrafično oblikovanje z upoštevanjem celostne grafične podobe, integracijo zunanjih sistemov (za izdajo računov, vodenje zalog, email marketing, dostavo pošiljk, itd) govorimo o individualni rešitvi. V kolikor želite izbrati takšen pristop, se nahajate v srednjem cenovnem razredu izdelave spletne trgovine od 2.500 € do 5.000 €.

Število pogovornih jezikov

V Sloveniji je zelo pogosto, da bi podjetja želela prodajati tudi v drugih državah in hitro je potrebno dodati drugi, tretji in četrti jezik.

Največ dela pri več jezikih je vzpostavitev drugega jezika, nadaljnji jeziki pa se v glavnem razlikujejo pri vnosu prevodov. 

Četudi je možno v večjezično spletno trgovino nadgraditi tudi nizkocenovne rešitve, gre tukaj v glavnem za individualne rešitve. Potrebni so dodatni vtičniki za večjezičnost, prav tako pa morajo biti vsi ostali uporabljeni dodatki primerni za večjezičnost. 

Dodatni pogovorni jezik vas lahko stane med 30 % in 50% vrednosti izdelave spletne trgovine v prvem jeziku, vsi nadaljnji jeziki pa seveda manj (do 30%). V kolikor sami prevzamete vnos vsebine in prevodov, lahko pri tem tudi prihranite.

Število izdelkov in uvoz

Število izdelkov na ceno izdelave spletne trgovine nima tako velikega vpliva, kot si morda mislite. V kolikor je za pripravo vsebine in vnos izdelkov odgovoren naročnik sam, potem je vseeno ali imate 100, 500 ali 10.000 izdelkov.

Prav tako ne vpliva na ceno, če vam pripravimo tabelo, v katero vpisujete izdelke in jo na koncu uvozimo v spletno trgovino. Če to naredimo samo enkrat, je ponovno vseeno koliko izdelkov imate v njej.

Na ceno pa vpliva, če želite, da naredimo večkratne uvoze izdelkov iz tabel ali XML datotek, ki ste jih prejeli od enega ali več različnih dobaviteljev. V takem primeru tudi sami ne znamo vnaprej točno oceniti koliko časa bomo potrebovali, saj lahko pride med delom do zapletov in nejasnosti, ki jih je potrebno reševati sproti.

Zato se za takšno delo se dogovorimo za plačilo po urni postavki, kar znese med 30 € in 50 € / uro (odvisno od zahtevnosti priprave in uvoza).

Sestavljeni izdelki, variabilni izdelki in atributi

Če imamo v spletni trgovini fizične izdelke, ki imajo sliko, opis, ceno, govorimo o enostavnih izdelkih. Seveda pa so izdelki lahko tudi variabilni, imajo dodatne atribute (npr. barvo, velikost, dimenzije, resolucijo, svetilnost, …) in različno ceno glede na atribut, lahko so sestavljeni v paket (več izdelkov v enem)… Več kot je teh možnosti, kompleksnejša je lahko spletna trgovina, saj potrebujete dodatno uporabniško prijazen prikaz teh atributov ter iskalne filtre, s pomočjo katerih bodo vaši kupci hitreje prišli do želenih izdelkov.   

woocommerce izdelek atributi

Priprava slik in obdelava

Priprava in vnos slikovnega materiala je načeloma odgovornost naročnika. Slike sicer lahko prenesemo v spletno trgovino hkrati z uvozom izdelkom, v kolikor so datoteke ali tabela za uvoz pravilno pripravljene.

Ni pa nujno, da so vse uvožene slike tudi tehnično ustrezne za optimalni prikaz. V takšnem primeru je potrebno slike ročno obdelati in jih ponovno naložiti v spletno trgovino. V kolikor tega ne želite urejati sami, tudi tukaj priporočam dogovor za plačilo po urni postavki. Odvisno od količine dela lahko urejanje slik, nalaganje na strežnik in povezovanje z izdelki to znese med 30 € do 50 € / uro.

Integracija plačilnega sistema

Če želite omogočiti plačilo izdelkov ali storitve v spletni trgovini s plačilnimi karticami ali drugimi plačilnimi metodami, se izvede integracija plačilnega sistema. Običajno je en plačilni sistem že vključen v ceno izdelave spletne trgovine, vsak dodatni pa lahko dvigne ceno izdelave, kar je odvisno od zahtevnosti integracije. 

stripe vs braintree vs paypal

Dodatne vsebine

Uspešne spletne trgovine imajo ob katalogu izdelkov in košarici še dodatne vsebine, s pomočjo katerih izvajajo marketing.

Dodatno ob spletni trgovini lahko imate še blog, prijavo na brezplačne vsebine, izjave zadovoljnih strank, ankete, pojavne obrazce, pristajalne strani, nagradne igre, sistem za postavljanje vprašanj, rezervacije … 

Za pripravo vsake dodatne vsebine in funkcionalnosti je potreben čas, kar ima vpliv na ceno izdelave spletne trgovine. V kolikor imate hkrati tudi več jezikov, še toliko več.

Integracija zunanjih sistemov

Veliko podjetnikov želi spletno trgovino povezati z zunanjim sistemom za izdajo računov, vodenje zalog, dostavne službe, CRM sistemom, sistemom za email marketing, rezervacijski sistem

Vsako integracijo je potrebno posebej obravnavati in opredeliti delovanje. Če imate srečo, obstaja za povezavo vtičnik, ki je brezplačno dostopen. Vsi sistemi tega ne omogočajo in zato so nekatera podjetja razvila primerne dodatke, ki jih je potrebno seveda kupiti. K temu pa je potrebno prišteti še ceno integracije

Pri oddaji povpraševanja bodite zato natančni in čim bolj opredelite katere zunanje sisteme bi želeli povezati in katere podatke želite prenašati.  

Posebne zahteve in funkcionalnost

Včasih bi želeli naročniki v spletno trgovino integrirati posebno funkcionalnost, ki presega delovanje razpoložljivih orodij. V tem primeru je edina rešitev, da se spletna trgovina nadgradi z rešitvami, ki jih je potrebno posebej razviti in sprogramirati. Sami tega ne počnemo in v tem primeru vključimo v projekt zunanje programerje, ki so strokovnjaki s tega področja.

V kolikor imate posebne zahteve glede delovanja, vedite, da boste finančno hitro pristali v srednjem ali višjem cenovnem razredu izdelave spletne trgovine. 

V kolikor si posebnih nadgradenj ne morete privoščiti takoj v začetku, lahko spletno trgovino nadgradite tudi kasneje, ko boste imeli dovolj finančnih sredstev.

Čas izvedbe

Kadar ste se odločili za individualno rešitev in bi želeli zelo hitro realizacijo izdelave spletne trgovine, je zaradi krajšega časa cena izdelave višja. Še posebej, če želite, da vas prioritetno obravnavamo in s tem preskočite čakalno vrsto.

V primeru individualne rešitve je potrebno računati okoli 8 tednov za izvedbo projekta. Seveda pa se čas lahko podaljša, če pravočasno ne dobimo vseh potrebnih informacij, vsebin, slik, izdelkov s strani naročnika.

Če pa bi s spletno prodajo želeli začeti v roku 1 do 2 tednov, pa vam priporočam našo rešitev Spletna trgovina EXPRESS. Rešitev zajema vse kar potrebujete za normalno poslovanje spletne trgovine na spletu. Četudi vam spletno trgovino lahko vzpostavimo v roku 48 ur, boste tudi sami potrebovali nekaj časa za pripravo celotne vsebine in pripravo potrebnih materialov. 

Dobra novica pa je tudi ta, da spada Spletna trgovina EXPRESS v nizki cenovni razred in je lahko vaša že za 597 € + ddv.

Razmišljate o izdelavi spletne trgovine in iščete izvajalca?

Če potrebujete nasvet iz tega področja ali ponudbo za izdelavo, me pokličite na telefonsko številko 051 324 529, izpolnite obrazec za povpraševanje ali mi pišite na marko.petrej@navdih.net.

p.s.
Prosim nikoli ne pozabite pri oddaji povpraševanja pripisati tudi vaše telefonske številke, da vas lahko pokličem nazaj in hitro rešiva vsa odprta vprašanja in nejasnosti.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.