logo navdihnet
051 324 529
info@navdih.net

Blog

Je vaša spletna stran prilagojena za mobilne naprave?

spletna stran prilagojena za mobilne naprave

Danes bom z vami delil nekaj koristnih informacij o tem, zakaj morajo biti spletne strani prilagojene za mobilne naprave in na kaj morate paziti.

Zakaj je to tako pomembno? Več kot 80 % uporabnikov brska po spletu prek mobilne naprave.

Verjetno ste med njimi tudi vi. Verjetno ste že kdaj naleteli na spletno stran, ki se ni prilagajala vaši mobilni napravi. S težavo ste se premikali po strani, nekaterih informacij niste videli, verjetno ste morali uporabljati dva prsta, povečevati besedilo, da ste ga lahko prebrali, se s težavo premikali levo in desno…

Predvidevam, da ste takšno spletno stran zelo hitro zapustili in poiskali informacije na drugi spletni strani, ki je prilagojena za mobilne naprave.

Prav to je največja težava spletnih strani, ki niso prilagojene za mobilne naprave. Obiskovalcu ne ponudijo dobre uporabniške izkušnje. Zato takšno stran hitro zapusti.

In to ima tudi negativne učinke na vaše pozicioniranje med Googlovimi zadetki. Zakaj?

Spletna stran, ki je prijazna mobilnim napravam in omogoča dobro mobilno izkušnjo namreč vpliva na višje uvrščanje med Googlovimi zadetki iskanja in seveda tudi obratno.

Google namreč pogosto spreminja svoje algoritme iskanja, da uporabnikom prikazuje najbolj relevantne in uporabne vsebine. In lahkotnost dostopa do informacij je postal kriterij kakovosti vaše spletne strani. Če je spletna stran prilagodljiva za mobilne naprave, jo Googlovi algoritmi uvrstijo višje v iskalniku.

Prav tako tudi krajši čas obiska sporoča Googlu, da je vsebina na vaši strani ni zanimiva. Če vaša spletna stran ni prijazna mobilnim napravam, jo obiskovalci hitro zapustijo. To prinese vaši spletni strani nižjo oceno in nižjo uvrstitev v iskalniku.

Zato je danes nujno, da je vsaka spletna stran prilagojena mobilnih napravam in je narejena tako, da se njena oblika avtomatsko prilagaja vsem napravam ne glede na velikost zaslona.

V nadaljevanju z vami delim nekaj praktičnih nasvetov za spletno stran, prijazno mobilnim napravam.

Zagotovite dobro uporabniško izkušnjo

Pomembno je, da stran zastavite tako, da zagotavlja dobro uporabniško izkušnjo za uporabnike vseh naprav, pa najsi bo to pametni telefon, tablica ali računalnik.

Stran naj bo pregledna, navigacija enostavna, besedilo berljivo

Resolucija, velikost besedila, gumbi, slike, postavitev elementov, velikost slik in ostale vsebine se morajo avtomatsko prilagoditi vsaki napravi na velikost, ki jo lahko enostavno preberemo. Pomikanje po strani naj bo čim bolj enostavno, z enim prstom gor in dol. Prav tako mora biti dostop do informacij in klikanje na povezave enostavno.

Vsebinsko prilagodite stran

Pomembno je tudi, da stran prilagodite mobilnim napravam tudi vsebinsko. Razmislite tudi o zamenjavi vrstnega reda vsebin in elementov, ki se prikazujejo na mobilnih napravah. Upoštevajte, da gre pri mobilnih napravah za precej manjši zaslon in povsem drugo uporabniško izkušnjo.

Optimizirajte velikost fotografij

Fotografije zelo visoke kakovosti upočasnjujejo nalaganje spletne strani, zato slike ustrezno pomanjšajte.

Namestite ustrezne vtičnike

Če imate stran, ki deluje na WordPress platformi, vam priporočam, da namestite vtičnike, ki vam nudijo več možnosti za nastavitev prikaza in delovanja spletne strani na mobilnih napravah.

Kako veste, ali je vaša spletna stran prilagojena za mobilne naprave?

To lahko enostavno preverite z Googlovim orodjem »Mobile-friendly« V polje vpišete naslov vaše spletne strani in kliknete na gumb »test url«.
Če sem vam odpre podstran z zelenim napisom »Page is mobile friendly«, je vaša spletna stran prilagojena mobilnim telefonom. Če pa se vam odpre podstran z rdečim napisom »Page is not mobile friendly«, pa je čas za spremembo in posodobitev vaše spletne strani.

Vse spletne strani, ki jih izdelujemo v našem podjetju, so že prilagojene mobilnim napravam. Za vsa dodatna vprašanja sem vam na voljo na telefonski številki 051 324 529 ali e-naslovu marko.petrej@navdih.net.

Kakšne pa so vaše izkušnje z obiskom spletnih strani prek mobilnih naprav? Vesel bom vaših komentarjev, izkušenj, mnenj.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.