Blog

Je konec skrbi z vzdrževanjem spletnih strani z WordPress 5.5?

Največje skrbi, ki jih lahko imate pri uporabi WordPress-a je vzdrževanje. WordPress je z zadnjo posodobitvijo 5.5 je poskrbel za nekaj novosti, ki vam pri tem pomagajo, da je vaša spletna stran vedno posodobljena.
WordPress-5.5

WordPress je danes najbolj razširjena platforma za izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin (z dodatkom WooCommerce) na svetu.

455 milijonov spletnih strani je zgrajenih na WordPress.com, kar predstavlja 35% vseh spletnih strani na svetu (2% več kot leta 2019).

Prav tako 20% vseh spletnih strani, ki gostujejo na drugih strežnikih, poganja WordPress.

WordPress ima tako 62% tržni delež med vsemi spletnimi platformami za izdelavo spletnih strani.

Zato lahko z veliko verjetnostjo predvidevam, da tudi vašo spletno stran ali trgovino poganja WordPress.

Največje skrbi, ki jih lahko imate pri uporabi WordPress-a pa je vzdrževanje. Platforma se redno posodablja z novimi popravki in funkcionalnostmi, prav tako pa tudi vtičniki in tudi uporabljena tema.

Če ne skrbite, da je spletna stran redno posodabljena, se vam lahko zgodi, da imate na strani programske napake, ki jih izkoriščajo nepridipravi. V bistvu gre večinoma za avtomatske programe, ki iščejo te programske ranljivosti po spletu.

Posledično pa vam spletna stran:

  • lahko preneha delovati,
  • se na njej prikazujejo neželene vsebine,
  • se izbriše celotna vsebina,
  • ali pa vam celotno stran zašifrirajo in od vas zahtevajo odkupnino za rešitev.

To pa vse vpliva na vaš ugled podjetja in hitro lahko izgubite težko pridobljene naročnike vaših storitev ali kupce vaših izdelkov.

WordPress je z zadnjo posodobitvijo 5.5 je poskrbel za nekaj novosti, ki vam pri tem pomagajo, da je vaša spletna stran vedno posodobljena.

Sedaj si lahko nastavite, da se vam vtičniki in tema posodabljajo avtomatsko. Enkrat nastavite in ste za vedno rešeni vseh težav.

Ali je temu res tako? Žal ne.

Slika: Prikaz nastavitve za samostojno posodabljanje vtičnikov v WordPress-u.

Novo funkcionalnost, ki samostojno posodablja vtičnike in temo, sem aktiviral na eni izmed spletnih strani, ki so še v razvoju. V času pisanje tega sporočila sem šel preveriti kako spletna stran deluje in doživel sem neprijetno presenečenje.

Vstopna spletna stran se je odprla, vendar samo glava, vse preostalo je izginilo.

Odlično, torej grem iskati težavo. 🙁

Najhuje pri vsem tem pa je, da ne vem kako dolgo se že spletna stran ne prikazuje pravilno. Pomeni, da lahko uporabniki že nekaj dni dostopajo do nedelujoče spletne strani oz. spletne trgovine. Tega pa si zagotovo nihče ne želi.

Še dobro, da sem to funkcionalnost vključil naspletni strani, ki še ni objavljena.

Že prej posodobitvijo na WordPress 5.5 si lahko označil vse vtičnike in kliknil na posodobitev vseh hkrati. To pa vam vzame vse skupaj nekaj sekund in dodatno nekaj minut, da počakate na vse posodobitve.

Nikoli ni bila težava v tem, da bi vzelo posodabljanje vtičnikov veliko časa. Težava lahko nastopi, ko se vtični posodobijo. Šele takrat vidiš če je vse vredu ali ne.

Veliko krat se zgodi, da se kateri vtičniki po posodobitvi ne razumejo več med seboj in stran ne deluje kot bi morala.

Nastopi torej čas za odpravljanje napak. Pri tem pa je zelo koristno, če imaš na razpolago varnostno kopijo delujoče spletne strani.

Vse to pa spada pod vzdrževanje spletne strani. In veliko lažje je vzdrževati spletno stran, če vtičnike ročno posodabljate, namesto, da to počne WordPress sam. Tako točno veste kdaj je prišlo do nedelovanja spletne strani in kateri vtičnik je to povzročil.

Zagotovo se sedaj strinjate z menoj, da je vzdrževanje spletne strani na WordPress-u nujno potrebno.

To je zelo podobno servisu za avto. Sam se na servisiranje in vzdrževanje avtomobila ne poznam. Znam preveriti nivoje vseh tekočin v avtu, jih doliti, menjati žarnice ali napihniti pnevmatike. Za vse ostalo pa raje zaupam strokovnjaku, ki se na to spozna in mu za to plačam.

Enako je pri spletni strani ali spletni trgovini. Za vzdrževanje lahko poskrbite sami, ali pa ga raje prepustite strokovnjaku in mu za to plačate. Varčevanje na napačnem koncu ima lahko tukaj hujše posledice.

V kolikor se ne želite sami ukvarjati z vzdrževanjem vaše spletne strani ali trgovine, mi pišite na marko.petrej@navdih.net, da vam pri tem opravilu pomagam.

p.s.
V kolikor se bi želeli sami naučiti vzdrževanja spletne strani ali trgovine imam dobro novico za vas.

Pripravljam sklop izobraževanj za področje izdelave in urejanja spletnih strani v WordPress-u. Da bo vsebina prilagojena vašim potrebam pa izpolnite kratko anketo na tem naslovu.

Če pa se oblikovanja in izdelave spletne strani ne želite sami lotiti, izpolnite obrazec za povpraševanje. Včasih je veliko lažje, če vam nekdo najprej postavi spletno stran ali spletno trgovino, ki jo nato sami urejate in nadgrajujete.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kupiti ali si sami narediti spletno trgovino?

Le zakaj bi sploh razmišljali o nakupu spletne trgovine, če pa si jo lahko izdelate tudi sami? Zagotovo ste slišali da je spletna trgovina WooCommerce celo brezplačna za uporabo. Mogoče pa le ni vse tako preprosto, kot deluje na prvi pogled. Za vas imam predlog rešitve, ne glede na to kako se boste odločili.

Preberite več »

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Prijava na e-Obvestila

Obrazec za prijavo na e-Obvestila v nogi

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.