Blog

Ali je WordPress primerna platforma za vaše spletno mesto?

wordpress laptop

Mnogi ljudje imajo napačno predstavo, da je WordPress zgolj platforma za bloganje. Nekoč je bilo res tako, vendar se je WordPress čez leta razvil in sedaj vključuje tudi druge stvari.

Nekatera podjetja za spletno oblikovanje trdijo, da je WordPress neustrezen za vse namene. Čeprav WordPress morda ni odlična izbira za velika podjetja, ki potrebujejo prilagojene rešitve in se raje zanesejo na zunanje programerje in razvijalce za upravljanje sprememb na spletni strani, ustreza tistim, ki iščejo cenovno ugodno, fleksibilno platformo z odličnim videzom.

Nekaj pomembnih razlogov, zakaj bi za izdelavo spletne strani izbrali WordPress platformo:

Odprta programska oprema

V bistvu je programska oprema dostopna za prenos in uporabo, brez kakršnih koli stroškov. Ta pristop spodbuja inovacije in ustvarjanje, hkrati pa je nastala velika skupnost, ki podpira Wodpress in je pripravljena deliti svoje informacije. Če niste vešči z izdelavo spletne strani, boste morda ta korak prepustili najprej zunanjemu oblikovalcu in izdelovalcu. V kolikor pa boste kasneje potrebovali dodatno pomoč, je na voljo veliko virov, kjer jo lahko dobite.

Enostavna namestitev

Večina podjetij za spletno gostovanje ponuja hitre in enostavne načine za nastavitev WordPressa. Dodatno pa vam nudijo tudi druge storitve za zaščito strani, vzdrževanje in optimizacijo kar za vas predstavlja nemoteno delovanje in hitrejše nalaganje strani.

Velika izbira tem

Poleg plačljivih tem lahko imate dostop do številnih odličnih brezplačnih tem, ki lahko izboljšajo videz vašega spletnega mesta. Izkušeni uporabniki lahko izberejo razpoložljivo temo in jo prilagodijo ali ustvarijo povsem novo temo, ki vam bo všeč in bo ustrezala vašim potrebam.

wordpress themes
Primeri tem za izbiro v WordPress-u

Vtičniki

S pomočjo dodatkov lahko na svojem spletnem mestu dodate še več funkcij. Na primer, obstaja širok izbor vtičnikov za vse namene delovanja spletne strani. Če želite vaše spletno meto nadgraditi s posebno funkcijo, boste zanj lahko našli več vtičnikov, od katerih so številni brezplačni.

wwordpress plugins
Primeri brezplačnih vtičnikov v Wordpres-u

Optimizacija za iskalnike

Šele, ko bo vaše spletno mesto postalo SEO prijazno, se bo začelo prikazovati med najboljšimi zadetki v iskalnikih kot je Google. Se pa to področje neprestano spreminja in zahteva vedno večje strokovno znanje. V kolikor boste to področje zaupali zunanjemu izvajalcu, bodite predivni, saj marikdo rad obljublja odlične rezultate. Če želite izboljšati uspešnost svojega spletnega mesta kar sami, preverite preproste, a uporabne načine, ki jih ponuja WordPress. Obstaja veliko vtičnikov, ki vam lahko pri tem pomagajo.

Uporabnikom prijazen CMS

Zakaj bi za urejanje vaše pletne strani potrebovali zunanje izvajalce, če to lahko storite sami na enostaven način. Z WordPress sistemom za upravljanje vsebine (ali CMS) boste urejali / objavljali vsebine pravočasno in na primeren način. Za to pa ne potrebujete izkušenj ali znanja programiranja ali oblikovanja. V kolikor znate urejati vsebine v Word urejevalniku, potem boste znali tudi svojo spletno stran.

Prostor za nadgradnje

S pomočjo WordPress-a lahko spletno mesto poljubno razširite oz. nadgradite. Začnete lahko samo z eno stranjo (spletna vizitka, pritajalna stran) in jo kasneje razširite v večje spletno mesto, ki vsebuje napredne funkcije, orodja ali celo spletno trgovino. Vaše spletno mesto je zato mogoče prilagoditi tako, da ustreza razvoju vašega podjetja.

Iščete ekipo za oblikovanje in izdelavo vaše nove spletne strani ali spletne trgovine? Več o tem, kako poteka proces oblikovanja in izdelave spletne strani / trgovine pri vas, si lahko preberete na tej strani.

Vir članka: https://EzineArticles.com/expert/Karina_Popa/1432444

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.
logo navdihnet bela

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.