logo navdihnet
051 324 529
info@navdih.net

Blog

8 razlogov, zakaj obiskovalci zapuščajo vašo spletno stran

spletne strani

Imate vzpostavljeno in aktivno spletno stran, ki lepo izgleda, na kateri vse deluje, kot mora in ki vam je v osnovi čisto všeč. Pozabili niste niti na marketing in spletno oglaševanje. Pa vendar vaša spletna stran ne dosega ciljev, ki ste si jih zastavili – obiskovalci na strani ne ostanejo, ničesar ne kupijo, ne pošljejo povpraševanja…

Zakaj je temu tako?

Imeti spletno stran dandanes žal ne pomeni avtomatskega uspeha in posledično zaslužka. Vsaka napaka je lahko usodna. Slednje zna biti zaskrbljujoče, saj večina kupcev danes opravi nakup preko spleta ali pa se na njem o izdelku pred nakupom najprej informira. Privlačiti potencialnega kupca do te mere, da spletno stran v prvi vrsti sploh obišče, ni enostavno. Še težje pa je slednjega prepričati, da na spletni strani opravi nakup/pošlje povpraševanje in da se na našo spletno stran še kdaj vrne.

Spodaj so našteti možni razlogi:

Zastarel dizajn in nejasna struktura

Spletna stran mora biti enostavna za uporabo, privlačna, logična in čista. V kolikor je po njej težko navigirati, boste s tem izgubili večino obiskovalcev. Jasnost strukture je pomembna, saj obiskovalcu omogoča kakovostno uporabniško izkušnjo. Ali je na vaši spletni strani naloženih veliko fotografij in/ali videev? Poskrbite za to, da se ti ne bodo predvajali avtomatsko, temveč ob kliku. Nihče ne želi pri iskanju biti prekinjen z vsebinami, ki ga ne zanimajo, sploh pa nihče ne bo posvečal pozornosti fotografij in videem, ki niso ustrezne kvalitete. Vsi si želimo videti jasno sliko tega, kar nas zanima. Vsake oči imajo svoj pogled na svet. Mislite na to, ko boste iskali/posodabljali fonte na svoji spletni strani. Vsi namreč niso primerni. Ustrezen font mora biti preprost, hitro berljiv in ustrezne velikost. V splošnem velja, da besedilo naj ne bo manjše od 14 px, naslovi pa naj bodo veliki vsaj 22 px. Dizajn se spreminja, kot se spreminja čas, v katerem živimo. Poskrbite za to, da boste z njim na tekočem. Uspešne spletne strani so tiste, ki so uporabnikom všeč. Znan pregovor »Ne sodi knjige po njeni platnici« tukaj žal ne velja.

Neustrezna vsebina​

Prevelika količina akcijskih ponudb in reklam bo odvrnila vsakega obiskovalca. Jasna in razločna ponudba bo tista, ki bo zvišala odstotek obiskovalcev, ki bodo nadaljevali ogled vaše strani. Pozabite ne smete tudi na diskretnost oglasov, ki so sicer potrebni, vendar bi s prevelikim številom le-teh dosegli ravno obraten učinek od želenega. Poskusite se postaviti v vlogo zunanjega obiskovalca vaše spletne strani – kaj bi si želeli videti/prebrati najprej? Pri urejanju vsebine imejte vedno najprej v mislih uporabniško izkušnjo. Če bo njihova izkušnja pozitivna, se bodo na vašo stran še vrnili. Morda jo bodo celo priporočali tretji osebi, kar pa je dejansko tudi eden izmed ciljev vsake spletne strani – imeti čim več obiskovalcev, ki se na stran tudi vračajo zaradi njene vsebine. Dokazano je namreč, da je priporočilo drugih uporabnikov in obiskovalcev najbolj uspešen način pridobivanja novih strank. Ljudje zaupamo ljudem in njihovim izkušnjam.

Hitrost nalaganja strani​

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da ste obiskali določeno stran, pa se ta kar ni in ni naložila? Slaba izkušnja, kajne? Počasnost nalaganja ni in nikoli ne bo prednost. Velika večina obiskovalcev spletne strani bo to tudi zaprla, v kolikor se stran ne naloži v manj, kot 1, največ 2 sekundah.

Neustrezni plugini in predvajalniki​

Bodite v koraku s časom. Plug-ini in predvajalniki so segmenti, ki se zelo hitro spreminjajo. Vaša stran lahko ob njihovi uporabi kaj hitro zastara in postane obiskovalcem precej neuporabna.

Manjkajoči Call-to-Action gumbi​

Uspelo vam je privabiti obiskovalce na spletno stran. Odlično! Kaj pa sedaj? Uporabniki morajo vedeti, kaj sledi in vi jim morate nekaj ponuditi. Brez ponudbe ni prodaje, ni sledilcev, ni uspeha. Ponuditi jim lahko karkoli, kar je v okviru vašega podjetja – akcijske ponudbe, določene produkte, tudi blog in brezplačne e-vsebine.

Stran ni optimizirana

Večina ljudi dandanes obišče spletne strani preko svojih mobilnih telefonov ali drugih ekranov. Zato mora biti vaša spletna stran temu ustrezno prilagojena. V kolikor bo uporabnik na vaši strani imel pri ogledu na ekranih, manjših od računalnika, težave, bo imel negativno uporabniško izkušnjo, ki vodi do izgube obiskovalcev in izgube posla. Pri zasnovi spletne strani morate torej paziti na to, da ne uporabljate preveč pisanega dizajna, da uporabite pisave, ki so lahko berljive in ustreznih velikosti ter da uporabite smiselno strukturo, pri čemer se morate osredotočiti predvsem na enostavnost uporabe, kreativnost pri zasnovi ter vsebino, ki bo obiskovalce nagovarjala k aktivnosti.

Zahteven postopek registracije​

Zahtevajte zgolj podatke, brez katerih ne bi mogli izvesti postopka nakupa/rezervacije/registracije. Vsi podatki, ki zahtevajo več, kot zgolj kar je potrebno, lahko uporabnika vaše strani odvrnejo od aktivnosti.

Neosebna spletna stran

Kot pojasnjeno že predhodno, ljudje verjamejo in zaupajo ljudem. Vaša spletna stran mora odražati vašo osebnost, bistvo vašega podjetja. Zato morate na njej uporabiti takšne značilnosti, ki bodo dale obiskovalcem občutek, da so se z vami povezali, ne pa vas zgolj obiskali. Da so pomembni.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.