Blog

7 najpogostejših napak v SEO, ki se jim želite izogniti

optimizacija za iskalnike seo 1

1. Izbira napačnih ključnih besed

Optimizacija vsebine se omeji na uvrstitev vašega spletnega mesta po določenih ključnih besedah. Zato je pomembno, da se odločite za ustrezne ključne besede. Morda ne želite prezreti pomena ključnih besed z dolgim ​​repom.

Preden začnete, boste morda želeli narediti raziskavo. V ta namen lahko uporabite le nekaj uporabnih orodij, kot so Moz, SEMrush, Google Trends in Google AdWords načrtovalnik ključnih besed. Odločitev za napačne ključne besede je velika napaka.

2. Ključne besede za polnjenje

Druga pogosta napaka je prekomerna uporaba ključnih besed. Uporaba istih ključnih besed prevečkrat v vsebini se v iskalnikih šteje za neželeno. Tako bo škodovalo vaši uvrstitvi v spletnih iskalnikih.

V idealnem primeru bi morala biti gostota ključnih besed 0,5 do 1%. Google lahko zazna čezmerno uporabo ključnih besed s tehniko, imenovano latentno semantično indeksiranje (LSI).

3. Ustvarjanje nepomembnih vsebin

Druga pogosta napaka je ustvarjanje vsebine, ki ni pomembna za vašo vsebino. Iskalniki, kot je Google, te strani služijo samo spletnim iskalcem, ki vsebujejo ustrezne ključne besede in vsebino. Če ljudje pristanejo na vašem spletnem mestu, vendar ne najdejo vsebine, ki so jo iskali, se vaše spletno mesto ne bo uvrstilo.

4. Objavljanje neoriginalnih vsebin

Ta točka govori o kakovosti vsebine, ki jo objavite na svojem blogu ali spletnem mestu. Vsebina, ki jo boste objavili na svojem spletnem dnevniku (blogu), mora biti izvirna ali bo vaše spletno mesto kaznovalo Google. Torej, ni smiselno kopirati vsebine z drugega mesta in jo uporabljati na svojem spletnem mestu.

Podvojena vsebina sploh ne bo uporabna. Zato je bolje, da vlagate v izvirne vsebine. Če ne morete sami pisati člankov, lahko najamete zunanjega sodelavca.

5. Ne uporabljajte naslovov in meta opisov

Meta opisi in naslovi so za SEO zelo pomembni. Zanemarjanje tega vidika SEO bo slabo za razvrstitev vaše spletne strani.

Druga napaka je pozabiti dodajanje slikovnih oznak (alt oznake). Težava je v tem, da boti iskalnikov niso programirani za branje besedila na slikah. Zato morate vključiti alt oznake, s pomočjo katerih bodo iskalniki vedeli, kakšne so vaše slike.

6. Pridobivanje nizko kakovostnih povratnih povezav

Danes morajo tržniki vsebine razumeti pomembnost pridobivanja kakovostnih povratnih povezav. Vendar pa delajo napako, ker dobijo veliko kakovostnih povratnih povezav namesto nekaj povratnih povezav s spletnih strani z večjo avtoriteto.

Z drugimi besedami, dobili bi povratne povezave s spletnih mest, ki imajo dober ugled in visoko uvrstitev.

7. Uporaba preveč notranjih povezav

Za boljše uvrstitev so pomembne tudi notranje povezave. Kar morate storiti, je povezati svoje objave na blogu ali člankih z najbolj uspešnimi stranmi in obratno. Vendar poskrbite, da so članki, ki jih povezujete, ustrezni. Spet morda ne boste želeli pretiravati ali pa boste morda kaznovani.

Skratka, pazite, da teh napak ne boste delali, ko sledite SEO tehnikam.

V kolikor sami niste vešči v pisanju ali vam primanjkuje časa, vam nudimo rešitev. Več o pisanju vsebine in optimizaciji.

Vir članka: http://EzineArticles.com/10197277

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.
logo navdihnet bela

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.