Blog

7 najpogostejših napak pri izdelavi spletne strani

najpogostejse napake pri izdelavi spletne strani

Spletna stran je pomembno prodajno orodje in mnogokrat prvi stik z vašim kupcem. Ker zagotovo želite, da bo prvi vtis dober, je pomembno, da je spletna stran kakovostna in učinkovita. Preberite, katere so najpogostejše napake pri izdelavi spletne strani.

1. Ne postavljate jasnih ciljev

Ne igrajte igre na srečo. Brez jasno zastavljenih ciljev pri izdelavi spletne strani, ne boste vedeli, kakšne rezultate želite doseči in kako jih meriti, napačno boste izbrali tip spletne strani, tudi vsebina ne bo prilagojena vaši ciljni publiki.

Postavite in zapišete realne cilje in metrike za merjenje. Rezultate redno spremljajte. Če ciljev ne dosegate, ne menjajte ciljev, temveč poti za njihovo doseganje.

2. Ne poznate svoje ciljne publike

Če ne poznate svojih idealnih kupcev in njihovih težav, jim ne boste mogli ponuditi zanje pravih rešitev.

Določite osebnost svoje idealne stranke: kdo so, kaj delajo, kje imajo težave in katere rešitve bi jim pomagale pri njihovem reševanju. Na spletu poiščite različne obrazce za določanje person, ki vam bodo pri oblikovanju sanjskega kupca v pomoč.

3. Ne izberete prave platforme

Težko je izbrati pravo platformo in orodja za izdelavo spletne strani med toliko možnostmi, še posebej, če vam tehnične stvari niso blizu. Vendar odločitve o platformi za vašo spletno stran ne prepustite izvajalcu in naj vam ne bo vseeno, kako bo vaša spletna stran narejena.

Izobrazite se o različnih platformah, na dolgi rok se boste izognili prenekaterim težavam in dodatnim nepričakovanim stroškom.

Izberite platformo, ki se razvija in je razširjenja, kot je WordPress in orodje Elementor, ki je uporabniško prijazen.

4. Navigacija ni jasna

Pravilno urejena in jasna navigacija je kompas uporabniku, da v vsakem trenutku ve, kje na vaši spletni strani se nahaja in do katerih informacij lahko dostopa.

Nepregledna navigacija uporabnika zmede, zato pogosto stran zapusti. Tega pa ne želimo.

Vzemite si čas in natančno premislite, katere povezave boste dodali v navigacijo. Pri tem se lahko zgledujete po drugih spletnih straneh, ki so učinkovite.

5. Besedilo je slabo zasnovano in nečitljivo

Razmišljanje, da vsebino lahko napišete le sami ali da danes vsebine nihče več ne bere, je napačno. Včasih je bolje pisanje vsebine prepustiti zunanjemu izkušenemu strokovnjaku, ki na vaše podjetje in storitve gleda neobremenjeno in pozna zakonitosti spletnega pisanja. Temu bo primerno prilagodi in uredil vaše besedilo, da bo berljivo in prijazno tako bralcu, kot iskalnikom.

Poiščite zunanjega strokovnjaka, naj pregleda in preuredi vaše besedilo po načelih spletnega pisanja ali se izobrazite v osnovah spletnega pisanja. Besedilo tudi lektorirajte.

6. Slike ste vzeli iz interneta

Velika napaka na mnogih spletnih straneh je nepravilna izbira in uporaba fotografij. Za objavo slik morate imeti dovoljenje za uporabo, sicer lahko plačate visoko kazen za njihovo nelegalno uporabo.

Druga najpogostejša težava, ki se pojavlja pri uporabi slikovnega materiala je počasno nalaganje slik. Le pomislite, kako vas nervira, kadar čakate, da se slika naloži?

Najbolje je, če so fotografije vaše in odražajo vašo dejavnost, storitve, izdelke in vrednote. Fotografije naj bodo pravilne velikosti.

7. Nepravilna povezava spletne strani z družbenimi omrežji

Trudite se, da uporabnike pridobite na svojo spletno stran, potem pa pobegnejo na vaš Facebook ali drugo družbeno omrežje, še predno si dobro pogledajo vašo ponudbo. Koliko denarja za oglaševanje ste v takem primeru vrgli proč?

Povezave z družbenimi omrežji na spletni strani morajo biti premišljeno dodane – najbolje, da jih dodate v nogo spletne strani in naj se odpirajo v novem oknu.

Ste novo znanje že uporabili v praksi?

Priporočam vam, da novo znanje čim prej in čim pogosteje uporabite v praksi na svoji spletni strani, le tako bo za vas uporabno, spletna stran pa postala učinkovita.

Če v svojo samostojnost pri odpravljanju napak in urejanju spletne strani še niste povsem prepričani, vas vabim na 14 dnevi izziv: izdelaj si svojo spletno stran v WordPressu.

14-dnevni izziv

Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u

Postani samostojen-a pri izdelavi spletne strani v samo 14 dneh. Z znanjem in izkušnjami, pridobljenimi med izzivom, pa si boš lahko kasneje postavil-a še drugo in tretjo spletno za namen marketinga, ne boš potrebovala plačevati zunanjih izvajalcev in čakati na izvedbo.

1.500 €

297 €

Poskrbi, da ne boš ostal-a pred zaprtimi vrati, saj je število mest prav tako omejeno.

Akcijska ponudba velja samo še…

dni
ur
min
sek

Se ne morete odločiti? Potrebujete več informacij?

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.