logo navdihnet
051 324 529
info@navdih.net

Blog

7 konkretnih nasvetov, kaj lahko naredite za rast in razvoj vašega posla

rast in razvoj posla

Se tudi vi sprašujete, kako krmariti podjetje v teh nepredvidljivih časih?

Kako se čim bolje pripraviti, da bo vaše podjetje čim manj ranljivo?

Spomladi nismo imeli časa za priprave, sedaj ga imamo, a ukrepati je treba hitro.

Sam verjamem, da je vsaka nova situacija na trgu hkrati tudi priložnost za rast in razvoj podjetja, saj nas nekako prisili, da začnemo razmišljati izven okvirjev in iskati nove rešitve.

Od nas samih pa je odvisno, kako dobro se bomo pripravili na te negotove čase. Verjamem, da je zdaj skrajni čas, da prevetrite svoje podjetje in raziščete:

 • kje v vašem podjetju so še rezerve, 
 • kje so še neizkoriščene priložnosti, 
 • kje je še potencial, 
 • kaj več ne deluje, 
 • kje se še da kaj optimizirati, 
 • kako prilagoditi marketing in prodajo novim
 • razmeram…

Zato sem za vas pripravil nekaj konkretnih nasvetov, kaj lahko naredite v vašem podjetju že danes.

1. Kako dobro poznate svoje kupce?

Ključno za vaš uspeh je, da se znate postaviti v kožo vaših kupcev, da jih razumete, poznate njihovo vedenje, kako razmišljajo, s kakšnimi problemi in izzivi se soočajo.

Vašega kupca ne zanima vaš produkt.

Vaš kupec išče samo rešitve za svoj problem oz. bolečino in kako bo maksimiral svojo korist. Šele takrat, ko boste razumeli, kaj se dogaja v glavi vaših kupcev, razmišljajte dalje o ponudbi. 

Prioritete vaših kupcev in njihovo obnašanje se v nepredvidljivih situacijah spreminjajo, zato razmislite, s kakšnimi novimi izzivi se soočajo in se bodo soočali ter kakšne rešitve lahko vi ponudite za te izzive.

2. Razmislite o vaši ponudbi.

Vprašajte se, kaj boste storili, če vaši kupci izginejo čez noč?

Ali če izgine vaš osrednji kanal, preko katerega dostopate do uporabnikov?

V skladu s tem razmislite, ali je vaša ponudba še ustrezna ali je morda potrebna sprememba.

Lahko ponudite svojim kupcem še kakšne dodatne izdelke ali lahko dodate še kakšne storitve, ki rešujejo probleme vaših uporabnikov?

Razmislite, kaj bodo potrebovali ljudje. Morda je sedaj priložnost za razvoj novih izdelkov ali storitev in vstop v nove segmente. Sprememba ponudbe je zagotovo lahko eden od načinov, kako izkoristiti priložnosti, ki jih prinašajo trenutne razmere.

Ko boste imeli odgovore na ta vprašanja, boste bolje pripravljeni na nepredvidljive situacije.

3. Razmislite o vašem poslovnem modelu.

Morda je sedaj tudi čas za spremembo ali nadgradnjo vašega poslovnega modela. Morda lahko vašo ponudbo dostavite vašim kupcem tudi na drugačen način.

Na primer: dodatno lahko ponudite naročnino na storitve, ki ste jih do sedaj izvajali fizično v živo, npr. spletna izobraževanja, dostop do informacij, dostop do spletne vadbe….

4. Razmislite o vaši cenovni politiki.

Nižanje cen ni najboljša strategija za doseganje večje konkurenčnosti. Raje razmislite, kaj še lahko ponudite kupcem zraven kot dodano vrednost.

Če pa že znižate ceno, potem zmanjšajte tudi obseg ponujenih koristi za kupca.

Na primer: ponudniki programske opreme ponudijo cenejši paket, ki pa omogoča manj funkcij, medtem ko ostaja cena osnovnega paketa nespremenjena.

5. Ključne stranke naj bodo v ospredju.

Osredotočajte se na vaše ključne stranke, ki vas že poznajo in vam že zaupajo in vam prinašajo največ prihodka. Še posebej se jim posvetite v nepredvidljivih časih in jim pokažite, da ste z njimi tudi v težavah in da iščete rešitve zanje.

Prav tako se pospešeno ukvarjajte s tistimi kontakti, ki so že v zaključni fazi prodajnega lijaka.

6. Preverite, kje se še da optimizirati stroške v vašem podjetju.

7. Razmislite o možnosti selitve vašega posla na splet.

Dejstvo je, da je spletno nakupovanje v porastu in omogoča nemoteno poslovanje tudi v nepredvidljivih časih. Nakupne navade se spreminjajo in vedno več nakupov se izvaja preko spleta.

Marsikateri podjetnik, s katerim sem govoril, mi je rekel, da bi bili spomladi uspešnejši, če bi imeli vzpostavljeno spletno trgovino že pred epidemijo.

Zdaj je čas, da razmislite o selitvi vašega posla na splet tudi vi, če še niste.

Precej dejavnosti se da preseliti na splet. Tudi storitve.

Na primer: fitnes lahko ponudi za mesečno članarino fitnes vadbo preko spleta in tako ohrani s svojimi člani stik, jim omogoča vadbo tudi na daljavo in si hkrati zagotovi prihodek.

Morda boste rekli, da je za fitnes to enostavno urediti, vaša dejavnost pa je nekaj posebnega in jo je težko prenesti na splet ali pa se ne da.

Ste prepričani?

Če želite nasvet s tega področja, izpolnite obrazec za povpraševanje na naši spletni strani ali me kontaktirajte na marko.petrej@navdih.net. Z veseljem vam pomagam odgovoriti na vsa vaša vprašanja in svetujem glede najboljše rešitve za vas pri poslovanju preko spleta.

Poleg spletne trgovine po vaši meri pa smo za vas pripravili zanesljivo in uporabnikom prijazno rešitev Spletna trgovina Express

V 48 urah po prejemu vseh vsebin z vaše strani vzpostavimo spletno trgovino in že lahko začnete ustvarjati prihodke preko spleta.

Vas zanima več? Kliknite tukaj

Predlagam, da zavihate rokave in si čim prej vzamete čas za prevetritev vašega podjetja, si odgovorite na zastavljena vprašanja in zgradite še močnejše podjetje, pripravljeno na nove izzive.

Saj veste, podjetniki se moramo nenehno prilagajati trgu. In kot je rekel že Darwin, preživijo tisti, ki se znajo najbolje prilagoditi nastalim situacijam.

MacBook spletna trgovina Express 04

Poleg spletne trgovine po vaši meri pa smo za vas pripravili zanesljivo in uporabnikom prijazno rešitev Spletna trgovina Express

V 48 urah po prejemu vseh vsebin z vaše strani vzpostavimo spletno trgovino in že lahko začnete ustvarjati prihodke preko spleta.

Vas zanima več? Kliknite tukaj

Predlagam, da zavihate rokave in si čim prej vzamete čas za prevetritev vašega podjetja, si odgovorite na zastavljena vprašanja in zgradite še močnejše podjetje, pripravljeno na nove izzive.

Saj veste, podjetniki se moramo nenehno prilagajati trgu. In kot je rekel že Darwin, preživijo tisti, ki se znajo najbolje prilagoditi nastalim situacijam.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Organizator nagradne igre

Organizator nagradne igre je NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78 A, 2000 Maribor (v nadaljevanju organizator nagradne igre).

Namen nagradne igre

Namen nagradne igre je promocija in izvajanje trženjskega komuniciranja organizatorja

Pogoji in načini sodelovanja

 • V žrebanju za nagrado: 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u  sodelujejo vsi, ki bodo v času do 21.1.2021 do polnoči v obrazec na tej povezavi:
  • Vpisali svoje ime, priimek in e-naslov in se prijavili na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET d.o.o.
  • Odgovorili na vprašanje “Zakaj se želite udeležiti tega spletnega tečaja?”
 • Žreba se med vsemi, ki bodo izpolnili vse pogoje.
 • Nakup ni pogoj za sodelovanje v nagradni igri.
 • Vsak lahko izpolni obrazec za sodelovanje samo enkrat.
 • V nagradni igri lahko sodelujejo le polnoletne fizične osebe s stalnim prebivališčem v Republiki Sloveniji ali podjetja s sedežem v Republiki Sloveniji.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni pri organizatorju in zaposleni v podjetjih, ki kakorkoli sodelujejo pri izvedbi nagradne igre ali so kakorkoli povezani s poslovanjem organizatorja, ter njihovi ožji družinski člani.

Žrebanje in opis nagrade

 • Nagrada je udeležba na 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po ugodni ceni 1 EUR in vključuje:
  • On-line tečaj “Načrtovanje uspešne spletne strani” 
  • On-line tečaj “Izdelava spletne strani v WordPress-u z orodjem Elementor”
  • Članstvo v zaprti FB skupini za izziv 
  • 2x Q&A webinar v živo preko ZOOM-a
  • Webinar “Na vročem stolu” preko ZOOM-a
  • Zaključni webinar v živo preko ZOOM-a
 • Nagradno žrebanje bo potekalo 22.1.2021 v prostorih organizatorja. Izžrebali bomo 1 nagrajenca, ki bo prejel 14-dnevni spletni tečaj: Izdelaj si svojo spletno stran v WordPress-u po posebej ugodni ceni 1 EUR.
 • Nagrajenec bo objavljen z imenom in priimkom 22.1.2021 na spletni strani www.navdih.net in po elektronski pošti.
 • Rezultati nagradnega žrebanja so dokončni. Pritožba na rezultate ni mogoča.
 • Nagrade ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, niti je prenesti na tretjo osebo.
 • O načinu prevzema nagrade se bosta nagrajenec in organizator dogovorila osebno.

Zaupnost, varovanje in uporaba osebnih podatkov

 • Sodelujoči s sodelovanjem v nagradni igri soglaša s pravili nagradne igre. Prav tako sodelujoči s podpisom in sodelovanjem v nagradni igri soglaša, da se njegovi osebni podatki, ki jih je oddal organizatorju te nagradne igre, shranjujejo, obdelujejo ter uporabljajo za namene te nagradne igre in za marketinške namene elektronskega in pisnega obveščanja o novostih organizatorja.
 • Sodelujoči v nagradni igri lahko od organizatorja nagradne igre kadarkoli zahteva pregled, dopolnitev, popravo ali izbris svojih osebnih podatkov oziroma prenehanje obdelave svojih osebnih podatkov za namene izvajanja te nagradne igre ter za marketinške namene, skladno z zakonom. Sodelujoči to stori po elektronski pošti na info@navdih.net ali pisno na naslov organizatorja nagradne igre.
 • Organizator se zavezuje, da bo s posredovanimi podatki upravljal v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Prav tako organizator podatkov ne bo posredoval tretji osebi ali jih kakorkoli drugače zlorabljal.

Ostale določbe

 • Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in/ali koriščenja nagrade.
 • Organizator si pridržuje pravico do spremembe pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. Spremembe bo organizator v pravilih jasno označil. Odločitev organizatorja glede vseh zadev je dokončna in je ni mogoče spremeniti. Za tolmačenje pravil nagradne igre je pristojen izključno organizator nagradne igre.
 • Nagradna igra poteka na ozemlju Republike Slovenije.
 • Za vse morebitne spore, nastale iz naslova nagradne igre, ki jih ni moč rešiti sporazumno, je pristojno sodišče v Mariboru.

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.