Blog

6 nasvetov za oblikovanje spletnih strani za začetnike

Čeprav je vsebina kraljeva v svetu spletnih strani in blogov, pomena velikega spletnega oblikovanja po meri ne moremo zanikati. Razlog je v tem, da je oblikovanje vaše spletne strani zelo pomembno za dobro uporabniško izkušnjo. V tem članku bomo razpravljali o 6 nasvetih, ki lahko začetnikom pomagajo oblikovati odlično spletno mesto.
oblikovanje-spletne-strani

1. Vizualno oblikovanje je pomembno

Slike na vaših spletnih straneh lahko pomagajo pritegniti pozornost bralcev in olajšajo razumevanje zapletenih tem. Slike, ki jih naložite, bi morale opisovati vaš cilj izdelka, izboljšati vizualni vmesnik in biti visoke kakovosti.

Prepričajte se tudi, da so slike ustrezne vsebini. Če slike niso pomembne, jih bodo bralci zgolj prezrli. Na slikah naj bo prikazano, kako lažje uporabljati izdelek.

2. Zasnova naj bo mobilna

Po zadnjih Googlovih posodobitvah bodo s slabšo uvrstitvijo kaznovana spletna mesta, ki niso optimizirana za mobilne naprave. Razlog je v tem, da 70% uporabnikov dostopa do spletnih strani prek svojih mobilnih naprav, kot so pametni telefoni. Tako naj bi spletno mesto izgledalo enako dobro tudi na mobilnih napravah.

3. Zasnova mora biti interaktivna

Z interaktivnim spletnim oblikovanjem imajo bralci lahko boljšo uporabniško izkušnjo. Če želite ustvariti interaktivno zasnovo, predlagamo, da ste dosledni, uporabite ustrezen kontrast in dinamične učinke.

4. Omogoča lažjo navigacijo

Navigacijski meni je najpomembnejši del spletnega oblikovanja. V resnici je to edini način, kako lahko uporabniki brskajo po vašem spletnem mestu in izvedejo več o vaših izdelkih in storitvah. Torej, oblikovanje mora biti intuitivno in preprosto. Navsezadnje bi naj bila bralcem uporaba navigacijskega menija povsem jasna.

V meniju ne sme biti več kot 7 elementov. Če je več kot 7 elementov, se bodo uporabniki zmedli, saj bodo morali porabiti veliko več časa, da preverijo vse možnosti, da izberejo želenega.

V idealnem primeru bi moral uporabnik najti želeno stran v samo 3 klikih. Z drugimi besedami, njihove zahtevane podatke bi morali imeti v največ treh klikih. Tudi s klikom logotipa blagovne znamke na vašem spletnem mestu bi morali uporabnike preusmeriti na ciljno stran.

Tudi uporaba samo spustnih menijev ni najbojša ideja. Razlog je v tem, da jih iskalniki težko preiščejo.

5. Oblikovanje naj poudari glavno vsebino

Običajno uporabniki vnesejo različne ključne besede, da iščejo potrebne podatke. Zato dobro označite pomembne dele svojega spletnega mesta. Uporabniki bi morali imeti tudi možnost, da hitro prepoznajo kateri del vašega spletna mesta je namenjen prodaji.

Prepričajte se, da so podatki o izdelku izpostavljeni in slike izdelka dovolj privlačne.

6. Uporabite “Beli prostor” na pravi način

Čeprav je beli prostor dober za uravnoteženo postavitev, postavitev ne sme biti slabo zasnovana. Razlog je v tem, da bodo uporabniki težko razumeli sporočila, ki se prenašajo na spletnem mestu. V idealnem primeru bi moralo biti med segmenti in besedami dovolj prostora.

Če želite ustvariti najboljši dizajn spletnih strani po meri, upoštevajte te nasvete.

Oblikovanje spletne strani je zelo pomemben korak, ki ga izvedemo vedno pred tehnično izdelavo. Najprej izdelamo žični diagram, nato pa grafično oblikujemo celotno spletno stran. Več, v katerem koraku izdelave spletne strani se nahaja oblikovanje, najdete na tej povezavi.

Vir članka: http://EzineArticles.com/10206322

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Morda vas bo zanimalo tudi...

Kaj vse potrebujem za postavitev spletne trgovine?

Pa poglejmo skupaj. Za vas smo pripravili kontrolni seznam, ki vas bo peljal skozi vsa področja, ki jih morate obdelati in pripraviti, preden se lotite izdelave spletne trgovine.

9 korakov do prodajno uspešne spletne strani

Na enostaven način so predstavljeni vsi potrebni koraki, da boste od vaše spletne strani imeli čim več koristi. Pripravili smo tudi seznam orodij, ki vam jih pri tem priporočamo za uporabo.

SPremljajte nas

Prijava na e-obvestIla

Prijava na e-Obvestila

Obrazec za prijavo na e-Obvestila v nogi

Lastnik spletne strani

Lastnik spletne strani www.navdih.net je podjetje NAVDIH.NET d.o.o., Lackova cesta 78A, 2000 Maribor.

Osebni podatki in namen uporabe

Vaše osebne podatke potrebujemo iz dveh razlogov: prvič, da lahko efektivno odgovorimo na vaše povpraševanje ali obdelamo prijavo na dogodek in drugič, da vam lahko zagotovimo najboljšo možno izkušnjo na naši spletni strani ter drugih digitalnih kanalih, ki jih uporabljamo.

Vaše osebne podatke bomo tako uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (npr. pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, vse v zvezi z naročilom) in izboljšanja komunikacije z vami (npr. targetirano oglaševanje in pošiljanje elektronskih sporočil).

S privolitvijo v obdelavo osebnih podatkov se strinjate, da lahko pridobljene osebne podatke uporabljamo tudi za namene neposrednega trženja in za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih in ugodnostih, za pošiljanje e-obvestil in drugega oglasnega gradiva, obveščanju uporabnikov. 

Uporabnik lahko kadarkoli pisno zahteva, da podjetje preneha uporabljati osebne podatke. 

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z veljavnimi zakoni. 

Vaši podatki so ustrezno zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem s strani tretjih oseb.

Varovanje vaše zasebnosti

Zagotavljamo vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost vaših podatkov navedenih v spletnih prijavnicah. 

Vaše podatke bomo skrbno hranili in uporabljali samo za namene opisane v prejšnjem poglavju (Osebni podatki in namen uporabe), informiranja o dogodku, medsebojno komunikacijo, izdaji računa,  analiziranja podatkov o udeležencih dogodkov, za marketinške raziskave ter za predstavitev izdelkov in storitev. 

Brez vaše privolitve  vaših osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam. 

Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali načinom obravnave vaših osebnih podatkov, se lahko brez zadržkov obrnete na nas: NAVDIH.NET, info@navdih.net 

Na podlagi vaše zahteve vas bomo, pisno in v skladu z ustreznimi predpisi, obvestili katere osebne podatke smo zbrali.

Prijava na elektronska obvestila

Na spletni strani lahko na več mestih (razni obrazci za povpraševanje, prijavo na dogodke, prenos vsebin…) izberete tudi možnost, da se prijavite na prejemanje elektronskih obvestil podjetja NAVDIH.NET. S prijavo (odkljukan okvirček) do preklica dovoljujete podjetjema NAVDIH.NET d.o.o. uporabo in obdelavo vaših osebnih podatkov za namene obveščanje po elektronski pošti, segmentiranja in neposrednega trženja. Od prejemanja email obvestil se lahko kadarkoli odjavite oz. spremenite nastavitve prejemanja email obvestil s klikom na povezavo, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila.

Dogodki

Obveščanje po elektronski pošti za namen dogodka

S prijavo na dogodek organizatorju dovoljujete, da vas obvešča po elektronski pošti za namen dogodka (pred dogodkom in po dogodku), četudi se niste posebej prijavili na e-obvestila. Seveda pa se lahko od obveščanja tudi odjavite.

Prijave in plačilo kotizacije

Prijava na dogodek se izvede z izpolnitvijo prijavnice na spletni strani  www.navdih.net. Navodila za plačilo prejmete po prijavi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli na prijavnici, hkati pa se vam izpišejo na spletni strani.

Odpoved prijave

Odpoved prijave na dogodek je možna najkasneje do 7 dni pred dogodkom v pisni obliki na info@navdih.net. V tem primeru se vaša vstopnica in mesto prestavita na naslednji dogodek, ki ga organizira organizator. Lahko pa se odločite, da vstopnico prenesete na drugo osebo. V tem primeru mora nova oseba prav tako izpolniti obrazec za prijavo in vpiše ime in priimek osebe od katere bo prevzela vstopnico. 

Odpoved od prijave ni več možna v roku, ki je krajši od 7 dni do dogodka. V tem času lahko le prenesete vašo vstopnico na drugo osebo. 

Organizator si pridružuje pravico, da vsako prijavo zavrne oz. odpove brez obrazložitve. To velja tudi v primeru, da je stranka že nakazala denar. V tem primeru organizator denar vrne.

100% garancija zadovoljstva

V kolikor ne boste zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo naše delavnice, vam bomo vrnili vaš denar za vstopnico. 

Po koncu dogodka pristopite do organizatorja in zahtevajte obrazec za vračilo denarja. V obrazec napišite razloge zakaj niste bili zadovoljni s celotno vsebino in izvedbo seminarja. V kolikor boste vse izpolnili po navodilih, vam bomo vaš denar za vstopnico tudi vrnili po dogodku.