Zanimivosti iz področja spletnih strani in spletnega marketinga...

Trend 2017 - Pol-ploskovno oblikovanje

V zadnjih nekaj letih je na trgu spletnega oblikovanja prevladovalo ploskovno oblikovanje. Tako so bile ikone minimalistične, svetle, čiste in hitro dosegljive. Letos pa je ploskovno oblikovanje, s pomočjo materialnega oblikovanja, postalo bolj dimenzionalno. Pri materialnem oblikovanju se tako uporabljajo tranzicijske animacije in globinski učinki kot je osvetlitev, senčenje in preliv brv (gradient). Ta nov trend tako imenujemo pol-ploskovno oblikovanje, včasih tudi Flat 2.0.

Če ste med tistimi, ki so naklonjeni uporabi minimalnega in enostavnega oblikovanja, dodajte svojemu projektu več razsežnosti z uporabo rahlega senčenja. Naj vas pri oblikovanju vodi enostavnost, preprostost, vendar tudi s tem ne pretiravajte, zato ne pozabite vključiti klasičnih značilnosti ploskovnega oblikovanja: enobarvne, vendar živahne barve z različnimi senčenji, odprte prostore, enostavno tipografijo.

Tudi na naši spletni strani lahko zasledite elemente pol-ploskovnega oblikovanja, predvsem znake...

...in tudi naša maskota ima v sebi elemente pol-ploskovnega oblikovanja (prelivi barve, senčenje).

Ostali primeri:

www.dropbox.com/guide/admin

material.io/guidelines/material-design/introduction.html


Vas vanimajo še preostali trendi v spletnem oblikovanju v letu 2017?

Prijavite se na prejemanje e-obvestil in obvestili vas bomo, ko jih objavimo.

Želite biti obveščeni o novih vsebinah s področja spleta, spletnih strani in spletnega marketinga in aktivnostih podjetja NAVDIH.NET po elektronski pošti? Prijavite se na prejemanje naših e-obvestil z vpisom vašega elektronskega naslova in izberite 'Prijava na e-obvestila'.

Drugi članki...

Želite, da bi vaša spletna stran delovala učinkovito na mobilnih napravah?
Pokličite na 051 324 529, nam pišite, ali izpolnite povpraševanje

Iščete nove posle? Poznam veliko ljudi in vsak izmed njih pozna še več ljudi. Z veseljem vam pomagam odpreti vrata do novih strank! Ponosni član skupine VITIS

Obiščite nas na Facebook-u